Damlag som i år spelar i division 2, träningstider och matcher finns i kalendern, är man mer nyfiken på oss så följ oss gärna på instagram!

Säsongen 2023/24 är officiellt igång!
2023-09-06 11:38

Under helgen som gick så deltog damlaget i Björnslaget som spelades i Lundbystrand!

Vi lottades i grupp 3 tillsammans med IK Zenith, IBK Göteborg, FBC Lerum utveckling och Grantofta IBK.

Vi startade med en fredagsmatch mot seriekonkurrenten IBK Göteborg där vi inte riktigt var med från start men reder till slut ut det och vinner matchen med 5-2.

Lördagen började tidigt för oss med samling redan 07.15 för match 08.00 mot FBC Lerum, en match vi kontrollerar från start och vinner rättvist med 8-2 där Wilma Johansson slår till med hela fyra fullträffar!

Efter lite snabbt käk och vila stod Grantofta för motståndet, ett bra lag som kommer från utkanten Helsingborg, matchen är tight och hård och slutar till slut med delad pott där resultatet skrevs till 2-2.

Vi hinner åka hem och landa lite och käka innan vi på kvällen åker tillbaka till hallen för match 22.05 mot IK Zenith, ett lag som huserar i division 1. Vi visste att det skulle bli en tuff match vilket det också blev och vi fick kämpa i motvind hela matchen mot ett riktigt bra lag. Vi visste att vi inte fick förlora med mer än fem mål då Grantofta hade samma poäng som oss vid en förlust men att vi hade bättre målskillnad, ställningen står länge 1-6 och till sist gör vi 2-6 vilket gör oss till grupp tvåa och vi är vidare för kvartsfinal!

I kvartsfinalen ställs vi mot den allsvenska nykomlingen Fristad, vi gör en riktig kämparinsats men Fristad är några nummer för stora och vi förlorar med 5-0 men känslan efteråt var ändå positiv!

Vi tar med oss mycket positivt och en del lärdomar som lag och tar med oss det hem till AK för att gnugga vidare på!

Ny träningsvecka är igång och nästa tisdag 12/9 åker vi över älven för att ta oss an IBK Kungälvs division 1 , matchstart 20.15 i Mimershallen om man vill stötta oss!

Tack snälla för allt stöd i helgen och vi hoppas att vi möts i hallarna i vinter!

Vi ses!

Seger i premiären mot Floda
2020-10-03 20:04
Efter en pausad säsong för Damlaget är vi mycket glada att ha startat upp igen.

Premiären hemma mot Floda kunde inte gått bättre.
Första perioden kontrollerade vi spelet men Flodas målvakt höll tätt och hade också både stolpar och ribban till sin hjälp, perioden slutade 0-0.

Andra perioden började vi starkt och gjorde 2 mål på 3,5 minuter och efter ytterligare 6 minuter gjorde vi ett tredje. Det kändes väldigt säkert och tryggt att gå in i periodvilan med 3 måls ledning, vi kommer greja det här!
I pausen pratade vi om att Floda kommer pressa hårt för att komma ikapp och förberedde oss för det och det var precis vad som hände.

De öppnade perioden med 2 snabba mål och nu blev det stressigt och lite slarvigt spel från vår sida som i sin tur ledde till att vi drog på oss en utvisning. I den lyckades dom tyvärr kvittera.
Men då plockade vi fram den sista orken och kämpade ända in i kaklet, och med 2 minuter kvar av matchen tryckte vi in ett ledningsmål.
Floda tog timeout och plockade ut målvakten, men det tog inte många sekunder för oss att norpa åt oss bollen på egen planhalva, lobba den över deras backar och in i mål!

Känns riktigt bra med en sådan här premiär, kommer bli en rolig säsong med Ales damlag!
Efter regn kommer solsken, 2 vinster på 4 dagar!
2017-10-10 22:17
Ales damer tog under lördagen och tisdagen 2 super viktiga vinster mot Pixbo respektive Backadalen i göteborgs division 1 för damer efter premiär förlusten mot Marstrand förra helgen.

Ales damer vann i lördags mot Pixbo med 4-3 efter en strålande kollektiv insats från samtliga i laget, tyvärr kommer vi inte gå in så mycket mer på den matchen utan kommer istället låta er fördjupas i mötet med Backadalen.

Ale kommer under tisdagen till spel med 12 utespelare och 2 målvakter. Vi i ledarstaben har 2st eldsjälar bredvid oss som är med och hjälper till vid namn Jessica Tenggren Petersson och Martin Sahlin. Den sistnämnde hade för dagen med sig en påse med bananer och andra godsaker som ger spelarna lite extra energi i pausvilan, idag hade han fått med sig russin vilket han vet att jag är svag för....synd att laget inte fick smaka så mycket utav det.....nog om det!

Matchen startar, Ale är inte på hugget utan slavar i sitt försvarsspel och gör inte jobbet fullt ut som vi har pratat om. Som tur är blir vi inte straffade för det till en början.
Ebba vinner boll på mittplan, leverar pass till jonna som kommer i hög fart och gör inga misstag och lägger in bollen bakom Backadalens målvakt som gör en kanon match i deras mål från min position sett.
Resultatet står sig nästa perioden ut då vi får lite hybris och kastar iväg bollen i en situation där vi inte ens är pressade. 19.56 gör Backadalen 1-1 på vårar misstag men shit happens.

I paus går vi igenom att vi måste börja jobba för laget och inte fuska i vårar försvarsspel, tjejerna tar åt sig och inställningen är helt annorlunda när vi kliver ut i andra perioden. Firma Ebba-Jonna gör både 2-1 och 3-1 på egen hand efter att ha vunnit bollen på Backadalens misstag på mittplan.
18.10 in i perioden drabbas Backadalen av en utvisning och Ale för matchens första PP.
Bra passningar med tempo resulterar i att Vendela gör 4-1 på pass från Jonna, resultatet står sig perioden ut.

Ale drabbas av en utvisning 3 minuter in i tredje perioden, vi klarar av Backadalens Powerplay tryck och i samma veva som Vendela kommer ut från utvisningsbåset vinner Ale bollen och hittar Vendela högt upp i plan och 5-1 är ett faktum!
2 minuter senare gör Ebba 6-1 på egen hand och sitt andra för dagen!
Efter det gör Backadalen både 6-2 och 6-3 men längre än så kommer det inte denna tisdagskväll i Ale Kulturrum. Backadalen gör en riktigt bra match men för dagen är Ale det starkare laget.

För damerna så är det träning torsdag och sedan match på söndag borta mot Lerum, Hoppas vi syns där !!