Seger för Ales Herrar i träningsmatchen mot Hisingskärra IBK!
Sam(Linus) Foto: Alekurriren
Hisingskärra IBK - Ale IBF   5-9 (3-4,1-1,1-4)

Första & ev. enda träningsmatchen för Ale IBFs herrar gick av stapeln en varm september söndag i kärra sporthall, motståndet stod Hisingskärra IBK för.
Hisingskärra som i år skall spela i Div.3, skulle bli en bra värdemätare efter att ha slutat 3:a i Div.4 föregående säsong!
Ale kom till matchen med med 10 spelare & 2 målvakter, vi önskar att vi kunde ha fullt lag & kunnat rulla 3 femmor men 2 femmor är bättre än inget!

Ale formerar sitt lag med att rulla på 3 backar & 2 kedjor framåt & Kigge i målet till att börja med, pga av lite små känningar på några spelare.

Första perioden är en ganska svängade period åt båda hållen, ganska lågt bolltempo vilket passar oss perfekt! Hisingskärra för perioden vilket gör att Ale backar hem & ligger på kontringar. Vilket passade Ale perfekt, Linus som helst vill gå under alias Sam har hittat formen inför premiären av serien hänger 3 mål varav en delikat backhand-knack som gör hela laget chockade. Gick den in? Ja, tydligen.
Coach Fimp sätter snyggt 3-4 i periodens slut då Ale går till pausvila med det resultatet i ryggen!

Andra perioden är ganska kontrollerad från båda lagen, Hisingkärra rullar mycket boll men vårat försvarspel ser ganska bra ut och vi har väldigt bra koll på dom. Kigge gör en riktigt bra insatts i kassen men byter med Anton efter halva perioden. Jimmy fick kliva av matchen efter drygt halva perioden pga kramp! Ja, när fysspecialisten Martin Sahlin läser detta kommer nog det vi alltid skämtat om, 7 minuters burpees bli verklighet tisdagar & torsdagar framöver.
Vi går till paus med ledningen 4-5 efter mål av Nikke som gjorde ett kanon jobb denna söndag förmiddag!

Tredje perioden är som första, fast Ale är mycket mer effektiva.
Fimp bryter in från kanten o lyfter in 4-6, inte hårt inte löst utan snarare elgant!
Sam lyfter in sitt sista mål för kvällen, jag kommer inte riktigt ihåg hur dom såg ut för jag var i chock som fortfarande sitter i. Men alla mål räknas & vi är väldigt glada för det!
Niklas hinner sätta ett innan matchen slut.
Ställningen är 4-8 när Adde vinner boll efter ett mindre bra uppspel av hisingskärra med mindre än minuten kvar att spela. Bollen hamnar hos Nikke när Adde på ett Zlatan liknande sätt tar bollen & lägger in bollen i öppen kasse.

Ale vinner matchen med 9-5, Ale gör en helt okej match men det finns lite saker att slipa på innan premiären 2 oktober.
 Kigge/Anton gör båda en kanon match i målet, dom räddar ett par skott som egentligen skall vara mål för Hisingskärra men dom läser spelet bra & gör några svettiga räddningar!

Dagens 3 Stjärnor:

*** Sam(Linus)
 4 mål, är där det händer. Var längesedan jag såg en Ale spelar göra 4 mål i en & samma match!

** Alin
Riktigt bra matchen igenom! Spelar smart, enkelt & skicklig med bollen. Ligger rätt i försvaret hela matchen.