COVID-19 info
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening
Föreningsfakta

COVID-19
Med anledning av nuvarande Covid-19 restriktioner (giltiga fram till 24 januari) så har Ale Kommun stängt samtliga idrottshallar.

Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbunddet och Innebandyförbundet förespråkar dock att man ska genomföra utomhusträning om den kan genomföras på ett smittomässigt säkert sätt.

Inom Ale IBF betyder det att,
  • All inomhusträning är tillsvidare pausad.
  • Vi stöttar myndigheternas och förbundens budskap att "Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Idrott, träning och andra fritidsaktiviteter bör därför fortsätta om man vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta"
  • Samtliga ledare uppmanas se över möjligheten att genomföra viss träning med sitt laget utomhus. Fokus ska vara på individuell fysträning så att smittorisken minskas även under denna träningsformen. 
  • Vid genomförande av utomhusträning ska Folkhälsomyndighetents råd följas vilket i korthet innebär att vi håller avstånd till varandra, inte delar utrustning, ej byter om tillsammans, genomför aktiviteten utomhus, reser till och från aktiviteten individuellt och utför aktiviteten i mindre grupper.
    Läs mer -> Folkhälsomyndighetens allmänna råd runt träning.
Styrelseledamöter har möjlighet att närvara vid träning för att säkerställa att vi som förening tar det ansvar som är ålagda oss (i allmänhet och med avseende på covid-19). Inom föreningen kommer vi fortsatt följa utvecklingen i samhället och kontinuerligt anpassa oss till gällande direktiv, råd och rekommendationer.  

Om ni är osäkra, har idéer eller kommentarer kring detta – kontakta styrelse@aleibf.se

Ale IBF Styrelse
[Uppdaterad 2020-12-28]
 
Viktiga länkar
Sponsorer