SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ale Innebandyförening
Dam

Välkommen till Ale IBFs damlag.

Serieseger 2021-22 och nu tittar vi framåt
2022-06-21 21:30

Division 2 väntar för ALE IBF DAM.


Efter en spännande säsong med ett nystartade ALE så drog vi längsta strået och vann Div 3 och säkrade spel i Div 2 kommande säsong.

Innebandy ska vara roligt och vill man ha roligt och tycker om att träna och utvecklas så är Ale ett passande lag. 

Nyfiken på oss så finns kontaktuppgifter i menyn.

Ringa, mejla, messa så hörs vi.


Välkommen.

 

/Thomas 

 

Seger i premiären mot Floda
2020-10-03 20:04
Efter en pausad säsong för Damlaget är vi mycket glada att ha startat upp igen.

Premiären hemma mot Floda kunde inte gått bättre. 
Första perioden kontrollerade vi spelet men Flodas målvakt höll tätt och hade också både stolpar och ribban till sin hjälp, perioden slutade 0-0.

Andra perioden började vi starkt och gjorde 2 mål på 3,5 minuter och efter ytterligare 6 minuter gjorde vi ett tredje. Det kändes väldigt säkert och tryggt att gå in i periodvilan med 3 måls ledning, vi kommer greja det här! 
I pausen pratade vi om att Floda kommer pressa hårt för att komma ikapp och förberedde oss för det och det var precis vad som hände. 

De öppnade perioden med 2 snabba mål och nu blev det stressigt och lite slarvigt spel från vår sida som i sin tur ledde till att vi drog på oss en utvisning. I den lyckades dom tyvärr kvittera. 
Men då plockade vi fram den sista orken och kämpade ända in i kaklet, och med 2 minuter kvar av matchen tryckte vi in ett ledningsmål. 
Floda tog timeout och plockade ut målvakten, men det tog inte många sekunder för oss att norpa åt oss bollen på egen planhalva, lobba den över deras backar och in i mål! 

Känns riktigt bra med en sådan här premiär, kommer bli en rolig säsong med Ales damlag! 
Efter regn kommer solsken, 2 vinster på 4 dagar!
2017-10-10 22:17
Ales damer tog under lördagen och tisdagen 2 super viktiga vinster mot Pixbo respektive Backadalen i göteborgs division 1 för damer efter premiär förlusten mot Marstrand förra helgen.

Ales damer vann i lördags mot Pixbo med 4-3 efter en strålande kollektiv insats från samtliga i laget, tyvärr kommer vi inte gå in så mycket mer på den matchen utan kommer istället låta er fördjupas i mötet med Backadalen.

Ale kommer under tisdagen till spel med 12 utespelare och 2 målvakter. Vi i ledarstaben har 2st eldsjälar bredvid oss som är med och hjälper till vid namn Jessica Tenggren Petersson och Martin Sahlin. Den sistnämnde hade för dagen med sig en påse med bananer och andra godsaker som ger spelarna lite extra energi i pausvilan, idag hade han fått med sig russin vilket han vet att jag är svag för....synd att laget inte fick smaka så mycket utav det.....nog om det!

Matchen startar, Ale är inte på hugget utan slavar i sitt försvarsspel och gör inte jobbet fullt ut som vi har pratat om. Som tur är blir vi inte straffade för det till en början.
Ebba vinner boll på mittplan, leverar pass till jonna som kommer i hög fart och gör inga misstag och lägger in bollen bakom Backadalens målvakt som gör en kanon match i deras mål från min position sett.
Resultatet står sig nästa perioden ut då vi får lite hybris och kastar iväg bollen i en situation där vi inte ens är pressade. 19.56 gör Backadalen 1-1 på vårar misstag men shit happens.

I paus går vi igenom att vi måste börja jobba för laget och inte fuska i vårar försvarsspel, tjejerna tar åt sig och inställningen är helt annorlunda när vi kliver ut i andra perioden. Firma Ebba-Jonna gör både 2-1 och 3-1 på egen hand efter att ha vunnit bollen på Backadalens misstag på mittplan.
18.10 in i perioden drabbas Backadalen av en utvisning och Ale för matchens första PP.
Bra passningar med tempo resulterar i att Vendela gör 4-1 på pass från Jonna, resultatet står sig perioden ut.

Ale drabbas av en utvisning 3 minuter in i tredje perioden, vi klarar av Backadalens Powerplay tryck och i samma veva som Vendela kommer ut från utvisningsbåset vinner Ale bollen och hittar Vendela högt upp i plan och 5-1 är ett faktum!
2 minuter senare gör Ebba 6-1 på egen hand och sitt andra för dagen!
Efter det gör Backadalen både 6-2 och 6-3 men längre än så kommer det inte denna tisdagskväll i Ale Kulturrum. Backadalen gör en riktigt bra match men för dagen är Ale det starkare laget.

För damerna så är det träning torsdag och sedan match på söndag borta mot Lerum, Hoppas vi syns där !!


//Coach A


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 12:00
Lör 26/3 14:30
5 - 3  
Lör 12/3 14:30
17 - 3  
Tor 10/3 19:30
6 - 8  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ale Innebandyförening, 07/09 15:36 
Ale Innebandyförening, 30/08 16:56 
Ale Innebandyförening, 21/06 19:00 
 
Viktiga länkar
Sponsorer