Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening
Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Årsmöte 2019
2019-08-05 17:29
Härmed kallas Ale Innebandyförenings medlemmar till ordinarie årsmöte måndagen 26/8 kl 18. Möteslokal (i Ale Kulturrum eller Kronan Älvängen) meddelas senare.

Möteshandlingar kommer att vara tillgängliga på begäran hos valfri styrelse-medlem (eller genom mail till styrelse@aleibf.se) senast en vecka innan årsmötet.

Förslag på val till styrelse, revisorer och valberedning lämnas till valberedningens ordförande Melinda Hallberg (valberedning@aleibf.se) senast två veckor före årsmötet.

Så är det att vara föreningsdomare
2019-03-11 08:32
Linnea, Julia, Rebecka, Moa och Emil, några av Ales duktiga domare

Söndag morgon i Kronan, mycket folk i rörelse och innebandy pågår för fullt på plan. Passar på att prata med Julia, Moa, Linnea och Rebecka, några av föreningens färskaste föreningsdomare.

 

- Hur gör man för att bli domare? - På höstsäsongen när du fyllt 15 kan du anmäla ditt intresse. Då får du gå en utbildning, berättar Julia. Utbildningen hålls av en distriktsdomare och är på ca tre timmar en kväll.

 

Kursen började med teori, sedan gjorde vi ett grupparbete som vi redovisade. Vi hade också praktik på planen, vi pratade om var på planen domaren ska stå osv. Man får med sig en regelhandbok från kursen.

 

Kursen var intressant och lärorik, fortsätter Linnea. Man lär sig också att kolla mer på domaren på sina egna matcher, vilket tecken de visar osv.

 

- Hur går det till när man ska döma då? - Man blir tilldelad olika matcher, men bara Ales hemmamatcher. Man dömer alltid två och två. Man får döma på grön och blå nivå, det är både sammandrag och vanliga matcher. 

 

- Tjänar man några pengar på att döma? - Ja, tror det är 110 kr per match plus reseersättning, säger Linnea.

 

- Vad är det roligaste med att döma? - Det är väldigt roligt med de små barnen, de är så gulliga, säger Moa och Rebecka, samtidigt som man blir imponerad av hur duktiga vissa är.

 

I de yngre åldrarna är det inga utvisningar, om det behövs någon markering kan man säga till en spelare att lugna ner sig lite och sitta på bänken en stund. För de yngsta ska vi blåsa av efter 2 minuter för att spelarna ska kunna göra byten, men många lag väljer att inte utnyttja det, berättar Moa och Rebecka. Man får ha lite tålamod, det kan ta lite tid att få igång spelet efter ett frislag tex och om någon behöver knyta skorna på plan väntar vi in den spelaren.

 

- Vad är det svåraste med att döma? - Det svåraste är nog att bedöma om en händelse på plan är en förseelse eller inte, på vilken nivå man ska lägga sig, det är ju risk att man blåser sönder matchen om man ska blåsa för allt, säger Moa.

 

Man får ändå lita på sig själv och stå för sin bedömning. Gör man fel så är det inte så farligt ändå, säger Julia. Har man en bra dialog med spelarna så löser sig det mesta. Alla hjälper till, både hemmaledare och bortaledare.

  

Alla 4 tjejerna säger att de ska fortsätta döma nästa år och vill gå fler kurser. Roligt att höra!! 

 

En kille som gjort just det, gått fler kurser alltså, är Ales Emil Rydberg som nu är distriktsdomare, och får därför döma på högre nivå, upp till div 4.

 

- Vad tycker du är roligast med att döma? - Ja, jag gillar ju innebandy, och det är väldigt roligt att träffa och prata med människor, så det är en bra kombo. Ett bra extraknäck när man är student.

 

Om jag får kritik hanterar jag det genom att förklara det ur mitt perspektiv, hur jag såg på situationen. Det funkar bra.

 

- Emil, har du något tips till nya unga domare?

- Våga blås! Våga prata! Våga stå för vad du tycker!


/ Reporter på plats

Innebandy på jullovet
2019-01-14 16:38
F06/07-lagbild med spelare och ledare, P03-match på gång, F03-prisutdelning samt P05s liverapportering på kompisarnas slutspel.

Under jullovet passade några av föreningens lag på att spela lite extra innebandy. F03 och F06/07 åkte båda till Skövde för att spela Sibben cup, medan killarna i P03 och P05 höll sig på hemmaplan och deltog i Gothia Cup. Nedan följer korta berättelser från deras upplevelser.


F03 åkte till Skövde med ambitionen att försvara guldet från förra året i Sibben cup. I första matchen står hemmalaget Skövde IBF för motståndet. Dessa vann vi komfortabelt över förra året, men i år blev det inte samma matchbild. Vi var inte riktigt på plats mentalt och lyckas inte peta in den vinstboll vi borde kunnat göra. I andra matchen möter vi Tullinge, återigen en match vi vinner alla dagar i veckan i vanliga fall men det vill sig inte riktigt. Vi tar ledningen men lyckas inte försvara den, och efter lite otur med utvisningar och missade chanser så förlorar vi denna tillställning med 3-1.

För att nå A-slutspel krävs nu att Tullinge slår Skövde och att vi vinner med mer än 10 mål mot Billingsfors. Sent skall syndaren vakna och så sker även för oss, tjejerna spela så som vi är vana vid och vinner med 12-0, men det räcker tyvärr inte då Tullinge och Skövde spelar oavgjort, det innebär B slutspel för oss.


Innan Billingsforsmatchen pratade vi om att hitta glädjen och påminner varandra om varför vi håller på. Det hjälpte oss i den matchen och sen fortsatte vi på det spåret. Semifinal mot Lockerud vilket blir den tuffaste matchen i cupen, de spelar en fysisk och tempofylld innebandy där vi fick plocka fram all moral, glädje och vinnarinstinkt för att rå på dem. Tjejerna skall ha en riktig eloge för sitt agerande i denna match där vi vinner knappt med 1-0.


Final sent på söndag eftermiddag mot bekanta Backadalen, vinst med 5-1. Det viktigaste denna helg är inte segern i B slutspelet utan glädjen, moralen och viljan att spela innebandy som tjejerna visar sista halvan av helgen. Det tar vi med oss in i seriespelet. Roligt har vi dock haft hela helgen, det här goa gänget tjejer visar alltid upp sig från sin bästa sida när vi är iväg.På plats i Skövde var också flickor 06/07 som även de för andra året deltog i cupen. I år utökade vi från två till tre lag då det var hela 34 tjejer anmälda. 34 tjejer, 6 ledare och fantastiskt många  supportrar från ALE IBF kan konstatera att det blev en fantastisk helg. Förutom många mål, fantastiskt målvaktspel och fint spel så fick några tjejerna för första gången känna på att spela slutspel, vilken blev extra spännande då två av lagen  möttes i kvartsfinalen. Även "sudden death" blev ett nytt moment där tjejerna fick känna av både att stå som segrare och som förlorare.


Utöver innebandyn så minns vi bad, dans, tidiga morgnar, pizza, minibussar, kortspel och vår fantastiska gemenskap!


 

P03 deltog för första gången i Gothia Cup. Gruppspelet blev en intressant mix av motståndare med lag från Skåne, Danmark, Norge, Stockholm och Göteborg. Våra prestationer i matcherna blev också lite mixade. De bästa matcherna gjorde vi mot de två bästa lagen i gruppen, Höllviken och Täby. Tyvärr blev det förlust med 2-1 i båda matcherna.


Vi slutade fyra i gruppen och gick därmed till B-slutspel, där slapp vi första slutspelsomgången och fick sen möta det norska laget Tunet. Efter en grym första period tappade vi tyvärr ledningen i den andra och låg även efter med ett mål. Med en grym moral och lika mycket kämpande utjämnade vi till 4-4 med en halv sekund kvar på matchtiden, spännande värre. Det blev dock Tunet som stod som segrare efter straffläggningen som följde efter oavgjort resultat. 


På det hela taget så var det en bra genomförd cup med många bra insatser. Ett stort plus var också att alla domare höll en bra nivå.P05’s målsättning var att ställa upp med två jämna lag i Gothia cup 2019. För att fylla lagen ordentligt  fick vi låna två trevliga spelare från P04. Vi hade riktigt kul ihop och vi ledare gläds särskilt åt den goda sammanhållningen i laget. Grabbarna kämpade och både vann och förlorade matcher tillsammans. Båda våra lag gick vidare till A-slutspel, där vann vi båda 1/16-final för att sedan båda förlora våra 1/8-finaler. Alla grabbarna kämpade väl och gjorde sitt allra bästa. Ingen gav upp eller tappade humöret utan kämpade tappert till sista sekunden i varje match. Alla var även mycket intresserade av hur det gick för kamraterna i det andra laget och var flitiga åskådare på varandras matcher. Tyvärr gick sista matchen samtidigt i olika hallar för våra lag. Bilden nedan är tagen i omklädningsrummet när lag 1 just blivit utslagna i 1/8 av Granholm som gick till final. Grabbarna trängs runt en telefon med direktrapportering från straffläggningen som avgjorde 1/8 för lag 2. Ale IBF P05 gör saker tillsammans!  


/ Reporter på distans  


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar -03/04, 20/08 21:25 
Pojkar -05, 19/08 08:43 
Pojkar -03/04, 18/08 20:03 
Flickor -04/05, 16/08 22:14 
Pojkar -05, 15/08 19:04 
Pojkar -05, 15/08 18:42 
Pojkar -05, 15/08 11:03 
 
Ale IBF på Facebook
Sponsorer