Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening
Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Klubbdagar på Klubbhuset
2019-09-19 09:25
 
Klubbhuset ny materialleverantör
2019-08-22 07:35
Föreningen har inför denna säsongen valt Klubbhuset i Göteborg som ny materialleverantör.  

Klubbhuset specialiserar sig på innebandyprodukter och är sedan tidigare en populär butik hos våra medlemmar som nu även kommer att kunna ta del av medlemsrabatter på ordinarie sortiment och handla föreningsprodukter i butiken på Valhallagatan och i deras webbutik.

Vi kommer även fortsättningsvis att använda adidas-produkter i vår föreningsprofil. Vi har valt en nyare modell av träningsoverall, som tyvärr kommer att vara tillgänglig först i november. Den får bli årets julklapp!

Information om hur man tar del av medlemsrabatter kommer att ges i ett separat utskick till föreningens medlemmar.
Årsmöte 2019
2019-08-05 17:29
Härmed kallas Ale Innebandyförenings medlemmar till ordinarie årsmöte måndagen 26/8 kl 18. Möteslokal: Nya matsalen i Ale Kulturrum.

Möteshandlingar kommer att vara tillgängliga på begäran hos valfri styrelse-medlem (eller genom mail till styrelse@aleibf.se) senast en vecka innan årsmötet.

Förslag på val till styrelse, revisorer och valberedning lämnas till valberedningens ordförande Melinda Hallberg (valberedning@aleibf.se) senast två veckor före årsmötet.

Så är det att vara föreningsdomare
2019-03-11 08:32
Linnea, Julia, Rebecka, Moa och Emil, några av Ales duktiga domare

Söndag morgon i Kronan, mycket folk i rörelse och innebandy pågår för fullt på plan. Passar på att prata med Julia, Moa, Linnea och Rebecka, några av föreningens färskaste föreningsdomare.

 

- Hur gör man för att bli domare? - På höstsäsongen när du fyllt 15 kan du anmäla ditt intresse. Då får du gå en utbildning, berättar Julia. Utbildningen hålls av en distriktsdomare och är på ca tre timmar en kväll.

 

Kursen började med teori, sedan gjorde vi ett grupparbete som vi redovisade. Vi hade också praktik på planen, vi pratade om var på planen domaren ska stå osv. Man får med sig en regelhandbok från kursen.

 

Kursen var intressant och lärorik, fortsätter Linnea. Man lär sig också att kolla mer på domaren på sina egna matcher, vilket tecken de visar osv.

 

- Hur går det till när man ska döma då? - Man blir tilldelad olika matcher, men bara Ales hemmamatcher. Man dömer alltid två och två. Man får döma på grön och blå nivå, det är både sammandrag och vanliga matcher. 

 

- Tjänar man några pengar på att döma? - Ja, tror det är 110 kr per match plus reseersättning, säger Linnea.

 

- Vad är det roligaste med att döma? - Det är väldigt roligt med de små barnen, de är så gulliga, säger Moa och Rebecka, samtidigt som man blir imponerad av hur duktiga vissa är.

 

I de yngre åldrarna är det inga utvisningar, om det behövs någon markering kan man säga till en spelare att lugna ner sig lite och sitta på bänken en stund. För de yngsta ska vi blåsa av efter 2 minuter för att spelarna ska kunna göra byten, men många lag väljer att inte utnyttja det, berättar Moa och Rebecka. Man får ha lite tålamod, det kan ta lite tid att få igång spelet efter ett frislag tex och om någon behöver knyta skorna på plan väntar vi in den spelaren.

 

- Vad är det svåraste med att döma? - Det svåraste är nog att bedöma om en händelse på plan är en förseelse eller inte, på vilken nivå man ska lägga sig, det är ju risk att man blåser sönder matchen om man ska blåsa för allt, säger Moa.

 

Man får ändå lita på sig själv och stå för sin bedömning. Gör man fel så är det inte så farligt ändå, säger Julia. Har man en bra dialog med spelarna så löser sig det mesta. Alla hjälper till, både hemmaledare och bortaledare.

  

Alla 4 tjejerna säger att de ska fortsätta döma nästa år och vill gå fler kurser. Roligt att höra!! 

 

En kille som gjort just det, gått fler kurser alltså, är Ales Emil Rydberg som nu är distriktsdomare, och får därför döma på högre nivå, upp till div 4.

 

- Vad tycker du är roligast med att döma? - Ja, jag gillar ju innebandy, och det är väldigt roligt att träffa och prata med människor, så det är en bra kombo. Ett bra extraknäck när man är student.

 

Om jag får kritik hanterar jag det genom att förklara det ur mitt perspektiv, hur jag såg på situationen. Det funkar bra.

 

- Emil, har du något tips till nya unga domare?

- Våga blås! Våga prata! Våga stå för vad du tycker!


/ Reporter på plats

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar -10, 18/09 20:34 
Pojkar -05, 17/09 18:54 
Flickor -04/05, 16/09 21:59 
Pojkar -11, 16/09 08:09 
Pojkar -03/04, 15/09 14:43 
Flickor -04/05, 15/09 11:49 
 
Ale IBF på Facebook
Sponsorer