Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening

Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Angående coronaviruset
2020-03-16 18:20
Med anledning av den rådande situationen kring coronaviruset informerar vi om att Ale IBF följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet (RF), Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Västsvenska Innebandyförbundet (VSIBF) kring hur den bör påverka föreningens verksamhet.

Ale IBFs styrelse har lördagen den 14/3 beslutat att föreningens träningsverksamhet kan fortsätta tills vidare. Styrelsen baserar detta på folkhälsomyndighetens uttalande den 13/3 (se nedan) samt att skolans verksamhet fortsatt pågår. Ändras dessa förutsättningar kan styrelsen komma ta ett nytt beslut.

Ale IBFs ledare ombeds att organisera säsongens avslutande träningar under perioden fram till påsk med hänsyn tagen till att seriespelet avbrutits, att cuper ställts in och att fotbollssäsongen börjar. Varje lags verksamhet skall begränsas till den egna träningsgruppen och inte inkludera spelare från andra träningsgrupper. 

Vårdnadshavare ansvarar (som alltid) för att dess barn och ungdomar är fullt friska när de deltar på träning. Vårdnadshavare som känner oro för att låta sina barn delta i verksamheten bör hålla dem hemma och man får naturligtvis gärna kontakta styrelsen för dialog kring barnets situation.

Bakgrund:
  • Torsdagen 12/3 beslutade VSIBF efter SIBFs rekommendation att med omedelbar verkan ställa in seriespel för barn- och ungdomar.
  • Torsdagen den 12/3 meddelade SIBF och VSIBF vidare att det inte finns något beslut om att ställa in matcher på seniornivå, samt att det är upp till cup-arrangörer att besluta om cuper skall genomföras eller inte.
  • Fredagen den 13/3 beslutade SIBF att ställa in resterande matcher i Juniorallsvenskan (JAS).
  • Fredagen den 13/3 uttalade Folkhälsomyndigheten bland annat att "det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet."
  • Fredagen den 13/3 ändrade VSIBF sin tidigare rekommendation om att ställa in träningar till att föreningar skall följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande aktiviteter och träningar.
  • Måndagen den 16/3 beslutade VSIBF att även ställa in alla återstående seniormatcher.


Läs gärna mer här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/
Hjälp oss bli en tryggare förening - Påminnelse
2020-03-08 19:20
Som vi tidigare informerat om är Ale IBF med i Ale kommuns satsning "Trygg förening". Det innebär att vi under ett par år framöver kommer jobba aktivt med att skapa rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering, kränkningar och sexuella övergrepp.

Detta är ett arbete som görs ihop med Rädda Barnen, Riksidrottsförbundet och Ale kommun.
https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/arbetar-med-barn/high-five-trygg-idrott/

Ett steg i arbetet är att förstå hur barn, ungdomar och föräldrar upplever hur tryggt vi har det i vår förening just nu. 

Om ni redan svarat på den enkla enkät vi skickat ut tidigare kan ni bortse från denna påminnelse, men för er som ännu inte haft chansen hoppas vi att ni nu har möjlighet att göra det. 
Som förälder fyller ni i formuläret själva och säkerställer också att era barn och ungdomar fyller i den.  Det tar ca 3 minuter att genomföra och är helt anonymt.

Har ni tappat bort instruktionerna för hur ni gör finns de här,
http://www.aleibf.se/docs/148/11359/Rädda%20Barnen%20enkät.pdf

Stort tack för er hjälp!
Sammandrag P11
2020-01-26 19:05
Bilder från dagens P11 sammandrag i Kronan

Herrestad, Stenungsund och Kungälv kom till Kronan idag för att tillsammans med Ale spela P11-sammandrag. 

15 matcher avverkades på 4 timmar. Mycket spelglädje och kämpande på plan. 


Björn Samuelsson, ledare i P11, hur har det funkat idag? - Det har gått jättebra. Skoj att se så många som är här, skoj att se så många barn. Mina ledarkollegor i P11 och alla föräldrar har gjort ett superjobb med hela arrangemanget, spelet och cafébiten. Domarna har skött sig bra och allt har flutit på enligt plan, larmet gick i och för sig som det brukar göra i Kronan, men bara en gång. 


/ Reporter på plats 

Utbildning röd nivå
2019-12-03 15:05
Ledarutbildning Röd dec 2019

I helgen var det dags för ett nytt gäng ledare att gå utbildning. Robert Bodén, med en diger meritlista, nu verksam som tränare i Partille herrlag, kom till Ale och pratade innebandy på röd nivå. Vi pratade om toppning kontra breddning, skador inom idrotten, barnens rättigheter, samarbete mellan olika idrotter, grundläggande principer i anfall och försvar, barnens olika förutsättningar för inlärning och mycket annat viktigt.

 

På praktikpasset fick vi prova på skadeförebyggande övningar, så kallad knäkontroll. Roberts rekommendation är att göra detta till en återkommande vana inför varje träning, för både killar och tjejer. Vi provade en del uppspelsövningar med tajming i fokus, övningar med man-man situationer och så kallade yteffektiva övningar där man alltså nyttjar spelplanen på ett bra sätt när många spelare är på plan. Robert avslutade med tips på ett par effektiva skottfinter.

 

Även detta gäng uppskattade kurs på ”hemmaplan” då man samtidigt knyter viktiga kontakter med ledare i andra lag.

 

// 


Bra att veta: Det gamla plastkortet som användes som legitimation för ledarlicens är ersatt med digital variant. Information kommer via Cardskipper till alla som gått utbildning. Även IBIS kommer uppdateras med nya licensdatum. Ledarmaterial som förr gavs ut på papper finns numera på utbildningsportalen. Där kan man lägga upp egna spelövningar och dela med andra ledare. 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar -05, 01/04 18:14 
Pojkar -07/08, 30/03 13:14 
Pojkar -06, 27/03 23:40 
Pojkar -05, 26/03 07:48 
Pojkar -03/04, 25/03 12:48 
Pojkar -03/04, 24/03 21:28 
 
Ale IBF på Facebook
Sponsorer