Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening

Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Sammandrag P11
2020-01-26 19:05
Bilder från dagens P11 sammandrag i Kronan

Herrestad, Stenungsund och Kungälv kom till Kronan idag för att tillsammans med Ale spela P11-sammandrag. 

15 matcher avverkades på 4 timmar. Mycket spelglädje och kämpande på plan. 


Björn Samuelsson, ledare i P11, hur har det funkat idag? - Det har gått jättebra. Skoj att se så många som är här, skoj att se så många barn. Mina ledarkollegor i P11 och alla föräldrar har gjort ett superjobb med hela arrangemanget, spelet och cafébiten. Domarna har skött sig bra och allt har flutit på enligt plan, larmet gick i och för sig som det brukar göra i Kronan, men bara en gång. 


/ Reporter på plats 

Utbildning röd nivå
2019-12-03 15:05
Ledarutbildning Röd dec 2019

I helgen var det dags för ett nytt gäng ledare att gå utbildning. Robert Bodén, med en diger meritlista, nu verksam som tränare i Partille herrlag, kom till Ale och pratade innebandy på röd nivå. Vi pratade om toppning kontra breddning, skador inom idrotten, barnens rättigheter, samarbete mellan olika idrotter, grundläggande principer i anfall och försvar, barnens olika förutsättningar för inlärning och mycket annat viktigt.

 

På praktikpasset fick vi prova på skadeförebyggande övningar, så kallad knäkontroll. Roberts rekommendation är att göra detta till en återkommande vana inför varje träning, för både killar och tjejer. Vi provade en del uppspelsövningar med tajming i fokus, övningar med man-man situationer och så kallade yteffektiva övningar där man alltså nyttjar spelplanen på ett bra sätt när många spelare är på plan. Robert avslutade med tips på ett par effektiva skottfinter.

 

Även detta gäng uppskattade kurs på ”hemmaplan” då man samtidigt knyter viktiga kontakter med ledare i andra lag.

 

// 


Bra att veta: Det gamla plastkortet som användes som legitimation för ledarlicens är ersatt med digital variant. Information kommer via Cardskipper till alla som gått utbildning. Även IBIS kommer uppdateras med nya licensdatum. Ledarmaterial som förr gavs ut på papper finns numera på utbildningsportalen. Där kan man lägga upp egna spelövningar och dela med andra ledare. 

Utbildning Grön/Blå nivå
2019-11-21 07:07
Ledarutbildning Blå/Grön nov 2019

Söndag kväll, då samlades detta gäng ledare för att förkovrade sig i teori och praktik under Jaana Ganders ledning. 


Några ord från Maria Jakobsson, ledare i P09- Väldigt positivt att ha utbildningen på hemmaplan med chans att kunna prata och umgås med andra ledare inom föreningen.


Bra övningar som inte alltid behöver handla om klubba och boll. Använd färre grundövningar och lägg till och dra av moment i samma övning beroende på vilken nivå spelarna befinner sig på. 


Vi pratade om hur man kan göra för att ta bort prestationsfokus, att ställa frågor utifrån känsla och upplevelse.


Mycket bra blandning i övningarna som lade fokus på samarbete, lek och glädje!


Martin Eriksson, ledare P13, du som har så mycket erfarenhet från spel och som tränare, vad tar du med dig? 


En väldigt lärorik kurs för mig som tidigare enbart tränat junior och seniorlag. Att vara ledare för barn som är 6 år handlar om något helt annat. Denna utbildning har givit mig mycket bättre förståelse och väldigt bra verktyg för att kunna inspirera och utveckla barnen i vårt lag. Jag ser framemot nästa träning så vi testa lite nytt :-) Naturligtvis även fantastiskt roligt att få träffa och dela idéer med övriga ledare i föreningen. Jag har lärt mig mycket av andras erfarenheter bara på en kväll.


Mattias Källefjärd - ledare för F08/09 säger så här om kvällen - Mycket bra med en intern utbildning där man får träffa andra ledare i föreningen som automatiskt främjar erfarenhetsöverföring över laggränserna.


Främst kommer jag ta med mig de många bra och roliga övningar som vi fick prova på i Nödinge. 


Tipsen om ”träningsekonomi” var också väldigt bra. Tänka på att hålla ner övningar med köbildning samt utnyttja möjligheten att hålla samlingen utanför träningstiden för att få mer kvalitativ träningstid.


// 


Förutom bra kunskaper ger denna utbildning ledarlicens i tre år. Söndag 1/12 är det dags för motsvarade utbildning på Röd nivå.

Glädje - Kompetens - För varandra
2019-10-17 13:29
I måndags körde föreningen en värdegrundskväll med Thomas och Seppo från Prové. Vi diskuterade de tre värdeorden och hur vi kan göra för att leva värdegrunden. Vi ledare fick ta fram beteenden som stödjer värdegrunden, hur vi i våra roller gör för att att bidra till Glädje, För varandra och Kompetens. Ambitionen är att förankra värdegrunden vidare i föreningen, till övriga ledare, till alla spelare och föräldrar. 

Vi pratade också om Innebandyns nya satsning på ett sunt hallklimat, hur vi bäst stöttar våra nya föreningsdomare, behov av ledarutbildningar och kommande arbete med föreningsutveckling.

Kvällen avslutades med en kik på nya matchställ och ledartröjor. 

Fortsättning följer 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar -06, 16/02 17:42 
Pojkar -03/04, 13/02 17:46 
Pojkar -06, 13/02 10:13 
Pojkar -07/08, 11/02 20:44 
Pojkar -05, 11/02 19:58 
Pojkar -05, 07/02 09:12 
Flickor -08/09, 05/02 19:52 
 
Ale IBF på Facebook
Sponsorer