Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening

Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Målvaktsfokus
2020-09-14 09:45
Under koordinering av Åsa Jonasson genomförde vi under söndagen en målvaktsutbildning för ledare och målvakter på röd nivå tillsammans med Pontus Boman från Målvaktsfokus
Pontus är bland annat tränare för målvakterna i Sveriges damlandslag och Pixbos SSL dam- och herrmålvakter.

Under första delen hade Pontus en teoretisk genomgång för ledarna. Denna genomgång täckte grunderna för vad målvaktsspel innebär i kombination med tips på vad vi ledare kan vara uppmärksamma på samt ett gäng praktiska övningar.
Under den andra halvan av dagen var våra målvakter på plats för att tillsammans med Pontus praktiskt öva på utvalda moment men också få personlig coaching.

Att ha en gemensam vokabulär för målvaktsspel var en av Pontus kärnfrågor och detta ska vi försöka leva efter också inom Ale IBF. De huvudsakliga områden som målvaktsträning innehåller är, 
 • Position (Grund och blockpositioner)
 • Förflyttningar (Knä-mot-knä, pull, push)
 • Box-kontroll (Zon 1-7 förståelse inkl vinkelkännedom)
 • HÖK (Hand-öga koordination)
Allt som allt en mycket givande dag som resulterade i både inspirerade målvakter och ledare.

För er som inte kunde vara med men ändå är mer nyfikna, kontakta en av oss ledare som var på plats så berättar vi gärna mer!
De ledare som var på plats var: Stefan Eriksson, Tommy Ståhlhammar, Daniel Juhlin, Tomas Eliasson, Fredrik Johansson, Kalle Sirén, Lars Rokosa, Daniel Claesson, Maria Jakobsson, Tobias Hellman, Patrik Wallmoberg och Åsa Jonasson.
Klubbdagar nu till helgen!
2020-09-09 19:47
Under kommande helg har Ale IBF medlemmar extra rabatt hos klubbhuset.

Inför denna säsong har vi beslutat utöka Ale IBFs sortiment med produkter av märket Zone. Vår förhoppning är att dessa produkterna kommer finnas upplagda i i klubbshopen till helgen så att ni får chans att prova dem på plats.

För er som inte har möjlighet att fysiskt besöka butiken gäller även rabatten på deras hemsida. Rabattkod ALE25 - Notera att den gamla koden var felaktig och har ni använt den under lördagen eller söndagen kontakta klubbhuset (info@klubbhuset.com) för att få rätt rabatt. Koden kommer vara giltig fr.o.m. lördag den 12 september till lördag den 19 september.  
Notera att varor i vår egen klubbshop redan är nedsatta så dessa priserna är ej ytterligare rabatterade under klubbdagarna.

På grund av COVID-19 får vi försöka sprida ut våra besök till Klubbhuset för att undvika eventuell trängsel. 
Schemat för våra lag finns till höger, men skulle det absolut vara så att tiden inte passar för er så är det självklart okej att ni dyker upp när det passar er. 

Lördag 12 september
10.00-11.00 - F12/13, F10/11
11.00-12.00 - F08/09, F06/07
12.00-13.00 - Damjuniorer, Damlaget
13.00-14.00 - Herrjuniorer, Herrlaget
14.00-15.00 - P06/07/08, P09

Söndag 13 september
11.00-12.00 - P13, P12
12.00-13.00 - P11, P10
13.00-14.00 - Herr veteran

Välkomna!
Välkommen tillbaka
2020-08-23 17:16

Avslutningen på förra säsongen var milt sagt annorlunda och tyvärr så är vi inte förbi pandemin ännu. Längre ner i detta utskick hittar ni uppdaterad information kring hur detta påverkar oss under hösten men låt oss börja med något mer positivt...


Damlaget

Vi har ett damlag igen! Mycket kul!! Första matchen är mot Floda den 3 oktober och vi önskar vårt nya damlag ett stort lycka till!

 

Herrlaget

Förra säsongen var mycket lyckad och vi ser med spänning fram emot spel i division 3. Första matchen spelas 2 oktober mot Öckerö.


Om ni inte redan gör det så kolla gärna in på hur ni kan följa våra olika lags framfart via Innebandy appen.

Börja spela innebandy

Innebandy är en sport man kan börja spela oavsett ålder. Känner ni någon som är sugen på att prova på, hänvisa dem till att läsa om hur de går tillväga på vår hemsida  - Börja spela innebandy.

 


Styrelsen

Styrelsen i Ale IBF består av Niclas Sundelid (ordförande), Therese Stålhammar (kassör), Stefan Eriksson (ledamot) och Tobias Hellman (ledamot).

Nytillkomna för i år är Patrik Wallmoberg (sekreterare), Cathrine Johansson (ledamot) och Maria Jakobsson (ledamot).


COVID-19

Mycket kul att vi kan komma igång med träning och matcher igen! Men vi måste alla hjälpas åt att fortsatt leva efter de instruktioner och rekommendationer som finns.

Alla spelare och föräldrar uppmanas läsa dessa två dokumenten från Svensk Innebandy,

Utöver ovan information gäller också följande praktiska aspekter för oss,

 • Vänta i omklädningsrummet eller på annan avskild plats tills dess att föregående lag lämnat hallen.
 • Föräldrar får stanna och titta på träningar, men vi får alla hjälpas åt så att folkhälsomyndighetens instruktioner (avstånd, hygien, etc) efterlevs. Exempelvis om det skulle de bli för trångt på läktaren så får ni ta eget ansvar och hitta en annan plats att vänta på.
 • Hur publik och caféverksamheten ska hanteras under våra matcher kommer diskuteras vidare och instruktioner kommer förtydligas under september månad.

Klubben kommer fortsatt följa situationen runt COVID-19 och uppdaterad information kommer kommuniceras via vår hemsida.


Kalendern

 • Klubbdagar på Klubbhuset: 12 och 13 september
  Lagren är påfyllda med nyheter för säsongen och som medlem inom Ale IBF har vi extra rabatter denna helg. Läs mer på: Klubbhusets infoblad och Schema för klubbdagarna
 • Tilldelning av träningstider: Augusti
 • Träningsstart: September – detaljerad information ges av respektive ledare
 • Matchstart: Oktober – se kalendern i sportadmin appen eller på vår hemsida


Kul att säsongen drar igång igen! Nu kör vi!!!


// Styrelsen Ale IBF

Ale IBF - En trygg förening
2020-06-22 09:02

Som ni kanske läst i Alekuriren, och som vi tidigare informerat om, ingår Ale IBF i något som kallas "Trygg förening". Arbetet leds av Rädda Barnen, Riksidrottsförbundet och Ale Kommun och syftar till att genom god kunskap och tydliga rutiner göra föreningslivet inom Ale till en trygg plats för våra barn och ungdomar.

Ett stort tack till alla er som bidragit till arbetet genom att fylla i den enkät vi skickade ut tidigare i år. Vi fick in många svar och glädjande nog visade dessa på att vår förening är en trygg plats redan, men vissa svar pekade på att vi kan förbättra och förtydliga våra rutiner ytterligare.

Under höstens uppstart kommer vi i samband med både ledarträffar och föräldramöten att ta nästa steg i detta arbetet.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P06/07/08, 18/09 19:43 
F08/09, 16/09 20:47 
P06/07/08, 15/09 08:43 
Herrjunior, 12/09 15:55 
Herrjunior, 11/09 19:13 
P09, 06/09 21:27 
 
Sponsorer