Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ale Innebandyförening

Bli medlem i Ale Innebandyförening
BLI MEDLEM
Ale IBF - En trygg förening
2020-06-22 09:02

Som ni kanske läst i Alekuriren, och som vi tidigare informerat om, ingår Ale IBF i något som kallas "Trygg förening". Arbetet leds av Rädda Barnen, Riksidrottsförbundet och Ale Kommun och syftar till att genom god kunskap och tydliga rutiner göra föreningslivet inom Ale till en trygg plats för våra barn och ungdomar.

Ett stort tack till alla er som bidragit till arbetet genom att fylla i den enkät vi skickade ut tidigare i år. Vi fick in många svar och glädjande nog visade dessa på att vår förening är en trygg plats redan, men vissa svar pekade på att vi kan förbättra och förtydliga våra rutiner ytterligare.

Under höstens uppstart kommer vi i samband med både ledarträffar och föräldramöten att ta nästa steg i detta arbetet.

Stötta Ale – ett initiativ för föreningslivet och handeln
2020-05-14 06:41

Stötta Ale är ett lotteri där förtjänsten går till föreningslivet i Ale och där vinsterna i form av presentkort köps in från den lokala handeln.


De första 6 veckorna har lotteriet dragning varje vecka för att sedan övergå till dragningar månadsvis. Köp en lott så gör vi Ale starkare tillsammans i dessa tuffa tider!

 

Lotteriet är helt digitalt och via länken nedan kommer du till lotteriets webbsida som innehåller all info du behöver. Det är också där du köper din lott för att vara med i Stötta Ale. 


Det är du som köpare av lotter som bestämmer vilken eller vilka föreningar du vill ha som förmånstagare av just ditt köp. Klicka gärna i "Ale Innebandyförening".


Observera att det finns en åldersgräns för att få vara med i lotteriet på 18 år. Detta utskick riktar sig därför i första hand till alla vuxna i och kring vår innebandyförening som vill vara med och stötta oss.


Om man vill ansluta sig till lotteriet via telefon så tar man hjälp av Marina och Monica på Lundgrens i Gräfsnäs för att registrera sig. Man når dem på 0322-45200 kl 9-14 måndag-torsdag (dock ej på Kristi Himmelsfärdsdag).


Länk till lotteriet: https://stotta.se/ale/draws/next-open/


Första dragningen är torsdagen den 21 maj.

 

Tack för ert stöd och lycka till!

Angående coronaviruset
2020-03-16 18:20
Med anledning av den rådande situationen kring coronaviruset informerar vi om att Ale IBF följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet (RF), Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Västsvenska Innebandyförbundet (VSIBF) kring hur den bör påverka föreningens verksamhet.

Ale IBFs styrelse har lördagen den 14/3 beslutat att föreningens träningsverksamhet kan fortsätta tills vidare. Styrelsen baserar detta på folkhälsomyndighetens uttalande den 13/3 (se nedan) samt att skolans verksamhet fortsatt pågår. Ändras dessa förutsättningar kan styrelsen komma ta ett nytt beslut.

Ale IBFs ledare ombeds att organisera säsongens avslutande träningar under perioden fram till påsk med hänsyn tagen till att seriespelet avbrutits, att cuper ställts in och att fotbollssäsongen börjar. Varje lags verksamhet skall begränsas till den egna träningsgruppen och inte inkludera spelare från andra träningsgrupper. 

Vårdnadshavare ansvarar (som alltid) för att dess barn och ungdomar är fullt friska när de deltar på träning. Vårdnadshavare som känner oro för att låta sina barn delta i verksamheten bör hålla dem hemma och man får naturligtvis gärna kontakta styrelsen för dialog kring barnets situation.

Bakgrund:
  • Torsdagen 12/3 beslutade VSIBF efter SIBFs rekommendation att med omedelbar verkan ställa in seriespel för barn- och ungdomar.
  • Torsdagen den 12/3 meddelade SIBF och VSIBF vidare att det inte finns något beslut om att ställa in matcher på seniornivå, samt att det är upp till cup-arrangörer att besluta om cuper skall genomföras eller inte.
  • Fredagen den 13/3 beslutade SIBF att ställa in resterande matcher i Juniorallsvenskan (JAS).
  • Fredagen den 13/3 uttalade Folkhälsomyndigheten bland annat att "det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet."
  • Fredagen den 13/3 ändrade VSIBF sin tidigare rekommendation om att ställa in träningar till att föreningar skall följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande aktiviteter och träningar.
  • Måndagen den 16/3 beslutade VSIBF att även ställa in alla återstående seniormatcher.


Läs gärna mer här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/
Hjälp oss bli en tryggare förening - Påminnelse
2020-03-08 19:20
Som vi tidigare informerat om är Ale IBF med i Ale kommuns satsning "Trygg förening". Det innebär att vi under ett par år framöver kommer jobba aktivt med att skapa rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering, kränkningar och sexuella övergrepp.

Detta är ett arbete som görs ihop med Rädda Barnen, Riksidrottsförbundet och Ale kommun.
https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/arbetar-med-barn/high-five-trygg-idrott/

Ett steg i arbetet är att förstå hur barn, ungdomar och föräldrar upplever hur tryggt vi har det i vår förening just nu. 

Om ni redan svarat på den enkla enkät vi skickat ut tidigare kan ni bortse från denna påminnelse, men för er som ännu inte haft chansen hoppas vi att ni nu har möjlighet att göra det. 
Som förälder fyller ni i formuläret själva och säkerställer också att era barn och ungdomar fyller i den.  Det tar ca 3 minuter att genomföra och är helt anonymt.

Har ni tappat bort instruktionerna för hur ni gör finns de här,
http://www.aleibf.se/docs/148/11359/Rädda%20Barnen%20enkät.pdf

Stort tack för er hjälp!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
HJ, 26/07 20:47 
P07/08, 14/07 13:58 
P07/08, 18/06 20:00 
F04/05, 17/06 20:00 
P07/08, 01/06 20:39 
 
Ale IBF på Facebook
Sponsorer