SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ale Innebandyförening
Dam

Ale IBF - Marstrands IBK D1
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 14:30
Plats:Ale Kulturrum
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:12:15, Ale gymnasium, cafeterian
Aktivitetsinfo: Glöm inte utekläder för uppvärmning.
Förlust i seriepremiären med siffror som inte speglar matchen
2017-09-30 22:06
Ales damer är för säsongen nykomlingar i Divison 1 och hade under lördagen seriepremiär hemma i Ale Kulturrum mot Marstrands IBK inför mycket publik som letat sig ner denna lördagen. 
Precis som rubriken lyder speglar tyvärr 1-5 resultatet inte matchen.

Ale kommer till start med 2 målvakter och 10 utespelare. Tyvärr har vi många borta men det är inte mycket att göra åt. Jag är väldigt säker på att om Ale hade ställt upp med full trupp hade matchbilden sett annorlunda ut och resultatet blivit något annat är min åsikt.

1:a Perioden:
 
Ale inleder bra, sätter press på Marstrand som inte verkar ha kontroll när Ale väl sätter sin press. 
Dock drabbas Ale av en utvisning men reder ut boxplayet utan några som helst problem.
Ebba Sporrong vinner boll ute i "fickan" på egen plan halva, sätter fart på fötterna och ger hemmalaget 1-0 vilket även står sig perioden ut.

2:a Perioden:
Marstrand kommer ut och har höjt sig ett snäpp och gör 1-1 tidigt in i perioden med ca 4 min spelade.
Marstrand drabbas senare av en utvisning och Ale håller ett powerplay i högt tempo som ställer riktig oreda i Marstrands försvar men ger tyvärr ingen utdelning men läge på läge skapas!
Under vårar powerplay åker vi dock på en kontring och i samma skede åker på en straff emot oss, den kan man föra diskussioner om att vara eller icke vara men i min åsikt är att pipan inte ens behövs lyftas.
Marstrand gör 1-2 på straffen och senare har ett till "flytmål" då Marstrands på chans spelar in bollen framför mål och den tar på en Ale spelare in i mål, 1-3. 
1-3 står sig och vi går till pausvila.

3:e Perioden:
Marstrand gör både 1-4 och 1-5. Ale skapar målchanser och har 2 skott i stolpen då man har över listat Marstrands målvakt 2 gånger om, men avsluten förtjänar ett bättre öde. Sad but true som metallica säger.
Marstrands målvakt, i min mening deras bäste spelare för dagen gör en riktig "Tv-räddning" efter en riktigt kylig sidleds pass där jag var nära att sätta en prick i målkolumnen men räddningen var av hög klass.


Sammanfattningsvis tycker jag Ale står upp väldigt bra mot ett Marstrand som länge vad med i toppen i tabellen men slutade 5:a i serien i fjol. Ales tjejer gör det riktigt bra och visar att dom är ett lag och räkna med! Tycker inte att Marstrand var 1-5 bättre men publiken fick sen en bra och rolig innebandy match!
Vill passa på att hylla damspelarna för deras hårda slit, stora vilja och engagemang både på och utanför planen! Väldigt kul att se!

Nästa helgen gästar vi Pixbo på bortaplan, hoppas vi ses där!


//Coach
 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 23/3 14:30
12 - 3  
Sön 17/3 15:40
4 - 6  
Tor 14/3 20:30
7 - 0  
Sön 10/3 11:00
10 - 2  
 
 
Viktiga länkar
Sponsorer